-
چهارشنبه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۰۳:۵۳ ب.ظ
همچنانکه گذشت مهمترین دلایل مخالفت جریان ضد وحدت اسلامی را عمدتا میتوان در دو دلیل اصلی ناشی از «نادانی و جهالت آنان نسبت به احکام و آموزههای دینی» و یا «دست نشاندگی و جاسوسی برای دشمنان اسلام و حمایت از منافع آنان» خلاصه کرد. امروزه جریانات گوناگونی از میان جریانات حوزوی و عالم نمایان دینی از سوی سرویسهای اطلاعاتی بیگانه برای دامن زدن به تفرقه میان مسلمانان حمایت میشوند که از جمله آنها میتوان به نقش سرویسهای اطلاعاتی بیگانه در راه اندازی یا حمایت از شبکههای ماهوارهای و یا سایر مراکز تبلیغی و موسسات دینی برای انتشار افکار این جریانات انحرافی اشاره کرد.
شبکههای ماهوارهای وابسته به سرویسهای جاسوسی
در هفته وحدت سال ۹۲، آیتالله العظمی خامنهای نسبت به تشیع مرتبط با انگلیس و تسنن مزدور آمریکا هشدار دادند. رهبر انقلاب در تبیین عوامل ایجاد اتحاد دنیای اسلامی، پرهیز از «سوءظن و اهانت فرق مختلف شیعه و سنی نسبت به یکدیگر» را بسیار مهم دانستند و با اشاره به تلاش گسترده مراکز «جاسوسی و اطلاعاتی» غرب برای تفرقه افکنی خاطرنشان کردند:
«آن تشیعی که با MI6 انگلیس مرتبط است و آن تسننی که مزدور CIA است هر دو ضد اسلام و ضد پیامبرند».
طبق بررسیها و پیگیریهای انجام شده، در حال حاضر حدود ۲۰ شبکه ماهوارهای وابسته به سرویسهای جاسوسی انگلستان، آمریکا و اسرائیل برای ایجاد و گسترش تفرقه میان مسلمین به فعالیت مشغولاند. هدف از تأسیس این شبکهها، ترویج افکار تفرقهافکنانه و معرفی مرجعیت ساختگی به دورترین مناطق و با زبانهای مختلف است.
این شبکهها غالبا از سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ راهاندازی شدهاند و همواره آزادانه به فعالیت مشغول بودهاند. هزینه راهاندازی و تولید برنامههای این شبکهها بسیار سنگین میباشد بطوریکه آقای هدایتی مدیر شبکه سلام درباره میزان هزینههای فقط یکی از این شبکهها میگوید:
«هزینههای پخش و تولید ما ماهیانه بالغ بر ۹۵ هزار دلار است. ۷۵ هزار دلار آن استودیو پخش و ۲۰ هزار دلار آن به تولید برنامه اختصاص دارد.» گرچه گاهی در ظاهر گفته میشود کسب درآمد و تامین هزینههای این شبکهها از طریق جمعکردن پول از خود مخاطبان و بینندگان خود میباشد و حتی برای این منظور، دفاتر و حسابهای بانکی نیز در سراسر جهان راهاندازی و اعلام شدهاند اما گردانندگان این شبکهها نمیتوانند نقش تامین مالی آنها از سوی سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی بیگانگان را مخفی کنند. مهمترین این شبکهها که عمدتا با برخی دفاتر و بیوت علما مانند بیت آقای شیرازی مرتبط میباشند عبارتند از:
شبکه فدک:
مدیر این شبکه یک روحانینمای کویتی به نام یاسر الحبیب، داماد سیدمجتبی شیرازی است. وی از سال ۲۰۰۱ هیئتی موسوم به «خدامالمهدی» را در کویت تأسیس کرد؛ دولت کویت برای مدتی وی را زندانی کرد اما تحت فشار سازمانهای حقوق بشری مجبور به آزادی وی شد؛ او از آنجا به لندن رفت و پناهندگی بریتانیا را دریافت کرد. در انگلستان به همراه سید مجتبی شیرازی (برادر سیدصادق شیرازی) و با امکانات دولت انگلیس در دهکده مرفهنشین فولمر در اطراف باکینگهام یک کلیسای متروکه را به قیمت ۲ میلیون پوند خریداری و آن را به مرکز فعالیتهای خود از جمله شبکه تلویزیونی فدک جهت تفرقهافکنی میان شیعه و سنی تبدیل کرد.
وی در رمضان سال ۱۳۸۹ از کانال تلویزیونی خود ضمن جشن گرفتن سالگرد مرگ عایشه همسر پیامبر اسلام انتقادات صریحی به عایشه روا داشت. او همچنین در این شبکه تلویزیونی با انتقاد از رویکرد عرفانی و عقیدتی طیف گستردهای از علمای شیعه از جمله حضرت امام خمینی، آیه ا… خامنهای، علامه طباطبایی، آیت الله بهجت، آیتالله سیستانی، آیت الله محمد باقر صدر، آیتالله حکیم و سایر مراجع بزرگ شیعه در کشورهای منطقه، همگی ایشان را منحرف خواند و مدعی شد که ایشان از مذهب تشیع خارج شدهاند!
تنها کسی که از گزند انتقادات یاسرالحبیب در امان مانده و بلکه همواره به عنوان مرجعیت راستین شیعه از سوی او معرفی شده، آیتالله سید صادق شیرازی میباشد! در مقابل سیدصادق شیرازی نیز همواره یاسرالحبیب را تایید کرده و به حمایت از او برخاسته است. به دنبال انتقادات گستردهای که از سوی علمای اسلام به یاسر الحبیب مبنی بر بی سواد بودن او وارد شد، سیدصادق شیرازی اجازهنامهای مفصل برای او نگاشت و این روحانینمای کم سن و سال و منحرف را «علامه و صاحب الفضیله» خطاب کرد!
یاسرالحبیب با گسترش فعالیتهایش در لندن علاوه بر مدیریت شبکه ماهوارهای «فدک»، روزنامهای با نام shianewspaper را نیز منتشر کرد؛ حوزه علمیه «امامین عسکریین» و «حسینیه سیّدالشّهدا» را با حمایت انگلیسیها در لندن تأسیس کرد؛ و… .
شبکه لندنی فدک، در یکی از برنامههای خود، با اعلام اسم رمز «ما امشب علیه عایشه اعلام جنگ میکنیم!»، جمعیتی کوچک در لندن را گردهم آورد و آنان علیه همسر پیامبر اسلام (ص) به توهین پرداختند. انتشار گسترده این مراسم در شبکههای خبری و اجتماعی در عراق، عربستان، لبنان، پاکستان و … موجب تشدید فشارها بر شیعیان و درگیری میان اهل سنت و شیعیان در کشورهای مختلف شد که واکنش مراجع و علمای اسلام را در پی داشت. با استفتاء علماء عربستان از مقام معظم رهبری درباره توهین به عایشه، و پاسخ ایشان که فرمودند: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهامزنی به همسر پیامبر اسلام حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سیدالأنبیاء پیامبر اعظم – حضرت محمد (ص) میشود.»، آتش فتنه این شبکه لندنی فروکش کرد.
شبکه الأنوار:
این شبکه از سال ۲۰۰۴ بر روی سه ماهواره فعالیت خود را آغاز کرده است. دفتر مرکزی این شبکه در کویت است اما برنامههای آن از لندن پخش میشود. الأنوار همچنین یکی از شبکههای مذهبی مهم در عراق در جهت ترویج افکار شیعه لندنی میباشد.
شبکه مرجعیت:
این شبکه به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی برنامههای مختلفی از جمله پاسخگویی به سؤالات شرعی پخش میکند، به تبلیغ سایر مراکز مرتبط با حلقه انحرافی نیز مشغول میباشد.
شبکههای جهانی امام حسین(ع) ۱و۲و۳:
این سه شبکه با پخش برنامههایی در قالب “احیاء امر اهل بیت(ع)” به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی در واقع با هدف مدیریت افکار عمومی در مسیر تفرقه مسلمین راهاندازی شد. دفتر مرکزی آن در کربلای معلا قرار دارد ولی در واقع از لندن حمایت و هدایت میشود و در ساعات زیادی از روز، به صورت زنده تصاویر دوربینهای حرم حسینی(ع) را پخش میکند.
شبکه اهل بیت:
این شبکه با مدیریت یک روحانینمای افغانی به نام «حسن اللهیاری» ابتدا در آمریکا راهاندازی شد و دفاتری نیز در قم، اصفهان و مشهد تاسیس نمود ولی با دامن زدن به اختلافات مذهبی، فعالیت آن در ایران در اسفند ۱۳۸۹ تعطیل گردید؛ سپس به آمریکا منتقل شد و از شهر سن دیگو (در کالیفرنیای آمریکا) به پخش برنامه پرداخت. این شبکه در دوره فعالیت خود به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و اردو، در کنار تاکید بر سوگواری ایام فاطمیه به نام «محسنیه»، به مناسبت مرگ خلیفه دوم به برگزاری جشنهای موسوم به «عیدالزهرا» و اهانتهای مکرر به همسر پیامبر اسلام(ص) پرداخته است. الهیاری منتقد سرسخت ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی ایران است و از این رو مورد حمایت آمریکا قرار دارد.
شبکه سلام:
این شبکه که از سال ۲۰۰۵ فعالیت خود را آغاز کرده است، از ابتدا ادعا داشت به هیچ حزب سیاسی و جریانی وابسته نیست اما هرگز نتوانست عدم وابستگی خود به دشمنان اسلام و ضدیت با انقلاب اسلامی را مخفی نگهدارد. مدیر این شبکه “شیخ محمد هدایتی” یک روحانینمای ساکن آمریکاست و از مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی و ولایت فقیه میباشد. در جریان فتنه سال ۸۸ ایران، شبکه سلام به حمایت از معترضان و اغتشاشگران پرداخت. محمد هدایتی با بیت شیرازیها ارتباط کامل دارد. او در مصاحبه با شبکه صدای آمریکا بارها از قمهزنی دفاع نموده و جمهوری اسلامی را به دیکتاتوری متهم کرده است. از جمله فعالیتهای وی، مدیریت سایت ضد انقلابی رسام -روحانیون سنتی ایران معاصر- است. او همچنین گروهی را به نام «ستاد بین المللی تعظیم شعائر حسینی» اداره میکند و اکثر کلیپهایی که میسازند، صحنههای دلخراش و انزجارآوری از قمه یا لطمه زنی است.
شبکههای جهانی الزهراء(س) و المهدی(عج):
این شبکههای ماهوارهای در راستای همان سیاست تفرقهافکنانه دشمنان اسلام به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و ترکی برنامه تولید میکنند.
شبکه ماهوارهای فورتین:
این شبکه نیز به صورت شبانهروزی، به پخش برنامههای تفرقهافکنانه به زبان عربی مشغول است. از جمله مواردی که در این شبکه به صورت ویژه تبلیغ میشود، تاکید به اصطلاح کارشناسان این شبکه بر قمهزنی و انتشار تصاویر مرتبط با این موضوع میباشد.
شبکههای جهانی بقیع، شبکه العقیله، شبکه امام صادق(ع)، شبکه حضرت خدیجه(ع) و سایر شبکههای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی بیگانگان نیز در این زمینه فعالیت میکنند همگی آنان به زبانهای مختلف دائما در تور توطئه دشمنان اسلام در زمینه ایجاد اختلاف و گسترش شکاف مذهبی در جهان اسلام به فعالیت مشغولند.
کل برنامههای این شبکههای ماهوارهای غالبا بر سه محور بنا شده است:
۱- سب و لعن اهل سنت و مقدسات آنان و تأکید بر برائت از ایشان.
۲- ترویج قمهزنی و برخی اعمالی که موجب وهن مکتب تشیع میگردد؛ نظیر راه رفتن بر روی شیشه، آتش، تیغ زدن بر پشت و سایر اعمالی که موجب تغییر چهره عقلانی تشیع به جریانی کم خرد و خشونتطلب میگردد.
۳- مخالفت آشکار با انقلاب اسلامی و اهانت به بنیانگذار و رهبری معظم انقلاب.
این جریانها در تبلیغات خود، هر حکومتی پیش از ظهور حضرت مهدی (عج) را حکومت طاغوت میشمارند و به این بهانه به تندترین شیوهها به جمهوری اسلامی ایران میتازند و در راستای اهداف دشمنان جمهوری اسلامی، درصدد ممانعت از قدرت گرفتن این تنها حکومت شیعی در جهان میباشند. در حالی که اساسیترین سؤال از این جریان این است که اگر آنان واقعا دلسوز مکتب تشیع هستند، چرا با قدرتگرفتن یک حکومت شیعی مقتدر که مروج مذهب تشیع در جهان است مخالفت میکنند؟!
سایر مراکز وابسته
علاوه بر مراکز فوق میتوان به برخی دیگر از مراکز و موسسات با عقاید انحرافی تفرقهساز حوزوی اشاره کرد که در دامن زدن به اختلافات مذهبی فعال میباشند.
از جمله این مراکز عبارتند از:
حوزه شیخ احمد بن فهد الحلی در کربلا که با بیش از ۴۰ حجره در حال فعالیت است و دو مرکز «مؤسسه الرسول الأعظم الثقافیه» و «مرکز الثقافی الإسلامی» در آن وجود دارد. این حوزه همچنین ۴ کمیته تخصصی «هیئتها»، «مجالس حسینی»، «برگزاری جشنها و جشنوارهها» و کمیته «کنفرانسها و همایشها» نیز دارد. موسسه خیریه ۱۴ معصوم، مرکز پژوهشی الفرات، موسسه التقی، موسسه الامام الجواد، مستشفی سیدالشهداء، مستوصف ولی الله الخیری، موسسه الزهرا، هیئت بیت العباس، هیئت المحسنیه، مجمع العسکریین و چند موسسه و مرکز دیگر در ایران و سایر کشورها در راستای همین سیاست و مروّج عقاید مورد نظر این جریان میباشند.
رهبر معظم انقلاب در موارد و مناسبتهای مختلف با نهی قاطع از این اقدامات، بر کلیدواژههای “تسنن آمریکایی” و “تشیع انگلیسی” تأکید داشتهاند:
«… به این هم شیعه توجه کند هم سنی. بازی دشمن را نخورند. آن تسننی که آمریکا از آن حمایت کند و آن تشیعی که از مرکز لندن صادر شود به دنیا، اینها مثل هم هستند. هر دو برادران شیطان هستند و هر دو عوامل آمریکا و غرب و استکبار هستند.»